az oldal tetejére
az előző oldalra

Szolgáltatásaink

Kardvívás bemutató

Jelentkezés Ajándékba adom

KINEK AJÁNLJUK?

Minden Sárospatakra látogatónak, akit érdekel a történelem és szeretné aktívan megtapasztalva átélni, akár személyes részvétellel közvetlen élményen keresztül is a középkori bajvívások hangulatát.

Bármilyen program mellé kínáljuk kiegészítő programként kiránduló csoportoknak, osztályoknak, kicsiknek és nagyoknak, feln?tteknek, gyerekeknek, időseknek, fiataloknak.  

 

MILYEN KARDOT HASZNÁLUNK?

A hosszúkard egyenes, kétélű, egy vagy két kézzel forgatható fegyver. Pengéje 90–107 cm hosszú, teljes tömege 1,6–2 kg körül mozog. Gyors, hatékony, elegáns. Illetik még az újkeletű "másfélkezes kard" és "fattyú kard" névvel is.

A hosszúkard fénykora a 14. és a 15. század, de használták még a XVII.sz.-ban is, bár ekkorra már jelentős változásokon esett át. A kard nem a középkori harc legfőbb eszköze, gyakoriságban megelőzik a különböző szálfegyverek, ám jelképként a harcosok alapvető és legjobban tisztelt fegyvere volt.

A formavilág és korhűség tekintetében manapság mértékadó Ewart Oakeshott tipológiája, aki olyan rendszert alkotott a középkori fegyverek besorolásához, amely tekintetbe vette az adott korszakot, valamint a penge, keresztvas és véggomb formáját is.

Az általunk használt kardok Regenyei Péter kardkészítő mester által alkotott remekművek. Minden általunk bemutatott technikai elem megtalálható a következő mestereknek köszönhetően eredeti kódexekben: Johannes Lichtenauer, Hanko Döbringer, Sigmund Ringeck, Andreas Lignitzer, Paulus Kal, Paulus Hector Mair, Hans Czynner…

 

HOGY KÉPZELJÜK EL?

Bejelentkezés után fogadjuk Önöket, és igény szerint valamint a rendelkezésükre álló idő ismeretében megszervezzük és lebonyolítjuk a lehető legtartalmasabb megvalósítási formát.

A műsorban szereplő dinamikus elemeket a számunkra leginkább kedves elemekből válogattuk össze az eredeti művek tetszőleges keverése által, törekedve az eredetiség és a manapság megkövetelt vizuális élmény elfogadható összehangolására.

Ez egy felpróbálható, sőt kipróbálható, megtapintható és megörökíthető történelem.

 

 

MENNYIBE KERÜL?

Fegyver, felszerelés bemutató/próba, fénykép…                                                         10.000 Ft

Vívástechnikai bemutató (20perc)                                                                               10.000 Ft

Vívástechnikai bemutató felszerelésben (20perc)                                                        20.000 Ft

Vívástechnikai bemutató + Belsőkörös technikák + Szabadharc (kard+bárd)              40.000 Ft

 

 

EGYÉB PROGRAMOK:

- Íjászat oktatás (megrendelésre)

- Falmászás (megrendelésre)

- Dobócsillag+lándzsa használat (megrendelésre)

 

Jelentkezés

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Edzőtábor helyszín
5 500 HUF/fő
Sportegyesületek, sportoló gyerekek részére kínálunk egy kellemes környezetet, különböző lehetőségeket az edzőtáborok megszervezéséhez és lebonyolításához.
Szálláshely
MAX 40 fő
3 000 HUF / fő
A Betyártanya panziója, a VándorLó szálló, 5 db 8 fős szobából áll. A szobák mindegyike tartalmaz minikonyhát, külön WC-t, kézmosót és zuhanyzót. Vendégeinket kényelmes emeletes ágyak várják.
Rendezvény helyszín
5 000 HUF/óra
A Lovastanya területe az épülete 40 főig remek helyszíne lehet családi találkozók, születésnapok, névnapok, baráti összejövetelek, sportrendezvények és céges rendezvények megszervezésére. A helyszín mellé rengeteg programot tudunk kínálni.
Osztálykirándulás Sárospatakon
1 NAP
5 500 HUF/fő
Vállaljuk osztálykirándulások teljes körű szervezését étkezéssel, szállással, programokkal. Kínálatunk: lovaglás, falmászás, íjászat, kardvívás bemutató, trambulin, mini akadálypálya, ping-pong, foci, vetélkedők, kézművesség és még sok egyéb...
Bográcsos menü
1 500 HUF-tól
Más az íze ha tűzön fő!!! Egy jó bográcsos a lovastanyán helyi ízek szerint!