az oldal tetejére
az előző oldalra

 

Történetünk

 

els? tábor

A Betyár lovas tanyát a ló iránti szeretet és a zempléni táj szépsége hívta életre.

Egy fiatal friss diplomás pár, – később házaspár - a rendszerváltás környékén úgy döntött, hogy a Sárospatak határában lévő végardóitanyán legelésző, még erdőre járó fogatos lovak többre hivatottak.

Az egykori TSZ erdészet megszűnése után ugyanis ezek a lovak munka nélkül maradtak.

 

 

els? tábor

Ennek apropóján szerveztük meg az első lovas tábort, az erdészet két legszebb     muraközi lován, Sárin és Villámon vette kezdetét történetünk 1996-ban. 
 

Egy hét, hat gyerek. Ez volt az első tábor. De híre ment, és a következő évben már két hétig táboroztunk.  
 

Ekkor megvásároltuk Betyárt és Kárót, az  első sportlovainkat. Ez meghatározó lépés volt az életünkben és elkezdődött a lovaglás oktatása.

 

els? tábor

István kreativitása és Emília gondoskodása miatt már akkor is nagyon jó hangulata volt a táborainknak, a gyerekek visszajártak és a szülők is szívesen engedték őket a tanyába. 

Ahogyan teltek múltak az évek, a ló szeretete és a kitartó munka meghozta gyümölcsét.  Fejlődtünk, gazdagodtak a programok és már segítségre is szükségünk volt a tábor lebonyolításához.

Szerencsére az első táborozóink magukba szívták  a nyarak hangulatát és szívesen lettek a segítőink a mai napig is, hogy ők adhassák át a Betyártanya szellemét az újabb nemzedéknek. 

 

2000-ben és 2003-ban megszülettek gyermekeink, Botond és Zsombor, akik mára szintén megkerülhetetlen részei a tábori életnek. 

Mára a tábor minden résztvevő számára a nyári élmények tárháza.

Több száz  gyereknek nyújtunk kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket Betyár, Káró, Blacky, Csucsu, Moraj, Baba, Villám, Vándor, Csillag, Vadóc, Azték, Ági, Báró és a többi gyermekbarát, szinte már családtag számba menő lovunk segítségével. 

 

A 2012-es év nagy mérföldkő táborosaink és jövőnk építése szempontjából, hiszen a jó öreg faház leromboltatott, amely eddig a tábor főhadiszállásakén szolgált, és egy Pályázat segítségével merőben új épület került a helyére. 

 

Ez persze jóhírnek tűnhet, de az ős táborozók, számos közösségi kommentben fakadtak könnyekre, a gyász és a kétségbeesés között őrlődve, amit a nyári emlékeik helyszínének megsemmisülése váltott ki. 

Mi mégis azt kérjük, hogy feledjünk bút, feledjünk bánatot. Az új ház kész lett, rengeteg fejlesztést hajtottunk végre és mindezt azért tettük, hogy minőségi szolgáltatást nyújthassunk felnőtteknek, fiataloknak és gyermekenek is egyaránt.

 

Szerintünk … Vétek lenne kihagyni…