az oldal tetejére
az előző oldalra

Lovas túrák

Ártéri lovastúra

Jelentkezés Ajándékba adom

MIT KÍNÁLUNK?

Gyönyörű Ártéri túrákat ajánlunk, felkészültségétől, erőnlététől függöen kb. 6 óra időtartamban.

A nyeregben eltöltött idő kb. 4 óra. 


TÚRA AJÁNLATAINK:

Nincs is szebb mint egy ártéri erdő!

Ez pedig egy féltve óvott terület Sárospatak határában a Long-erdő.

A Bodrog Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti szakasza hazánk egyik legszebb, természetes állapotában zöldellő folyóparti, ártéri flóra- és faunaegyüttese.

 

A Bodrog Ártér

A Long-erdő néven ismert védett természeti területen ártéri erdők, kis tavak, morotvák és lápos területek váltják egymást egyedülállóan változatos élővilágot idecsalogatva és kialakítva a Zemplén-aljai tájban. Természeti adottságainak köszönhetően gazdag madárvilág jellemzi az árteret, megfigyelhetünk itt többek között szürke gémet, nagy kócsagot, de itt fészkel a feket gólya is.

 

Hegyi világ az ártéren

A Long-erdő különlegességét az adja, hogy egyedülálló módon az ártéri tölgy-kőris-szil ligeterdők helyét itt klasszikus hegyi erdőtársulás, bükkelegyes gyertyános-tölgyesek helyettesítik, pedig a terület tengerszint feletti magassága alig éri el a 200 métert. A szakemberek szerint ezt a Kárpátok közelsége következtében kialakuló mikroklímának köszönhető, a terület északra nyitott, így átlagos hőmérséklete és a csapadékviszonyok is hasonlóak a hegyvidéki adottságokhoz.

 

Diána, Izabella, Mária

A Long-erdő egykor több famatuzsálemmel is büszkélkedhetett, amelyek közül sajnos már több el is pusztult. A fákat a tulajdonos a lányairól nevezte el, így lettek azok Diána-, Izabella- és Mária-fa.

 

 

HOGYAN KÉPZELJÜK EL? 

A  Long-erdőig vezető úton gyönyörű hosszú vágtákra van lehetőség, de lassabb, nyugodtabb tempóban is nagy élvezet az út. 

A program időtartama: 6 óra

 

9.00   Lovak kiválasztása, próbalovaglás

10.00 Indulás a Betyár Lovastanyáról

12.00 Az első pihenő a Long- erdőben, pálinka pogácsa

         A Long-erdő szépségeinek felfedezése

13.00 Indulás tovább

15.00 Érkezés a Lovastanyára

 

LÉTSZÁM/SAJÁT LÓ:

Idényfüggő lovaink leterheltsége, de általában 8 fő részére tudunk lovat biztosítani. Ha vendégünk saját lóval szeretne jönni a túrára, annak sincs akadálya. Lovaiknak és Önöknek is tudunk szállást, ellátást biztosítani.

 

 

 

Oktatóink

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Outdoor menü
2 500 HUF-tól
Akár lóval,akár kerékpárral, akár gyalog indul útjára barátaival vagy családjával, bárhol megoldjuk az étkeztetésüket egyéni igényeik alapján is!
Szálláshely
MAX 40 fő
3 000 HUF / fő
A Betyártanya panziója, a VándorLó szálló, 5 db 8 fős szobából áll. A szobák mindegyike tartalmaz minikonyhát, külön WC-t, kézmosót és zuhanyzót. Vendégeinket kényelmes emeletes ágyak várják.
Rendezvény helyszín
5 000 HUF/óra
A Lovastanya területe az épülete 40 főig remek helyszíne lehet családi találkozók, születésnapok, névnapok, baráti összejövetelek, sportrendezvények és céges rendezvények megszervezésére. A helyszín mellé rengeteg programot tudunk kínálni.
Lovas piknik
15 000 HUF-tól
Szeretne kilovagolni és eltölteni egy kellemes napot a Zempléni hegyek erdeiben, tisztásain a párjával, vagy barátaival? Megszervezzük Önnek az ellátást a lovaglást. Semmire nem lesz gondja, csak élvezze a lovaglás és a táj szépségeit.
Lovas wellness
3 NAP
28 000 ft
3 feledhetetlen nap teljes ellátással, szállással és lovaglással. Választható a csomaghoz egy wellness belépő, egy uszoda jegy, vagy egy teljes testmasszázs.
Tanya olimpia
EGYÉNI ÁR
Ügyeskedjen! Próbálja ki tehetségét a meggymagköpésben, a zaboszsák hordásban, oszlop hajigálásban…
Tanya bikája verseny
min 10 f?
5 000 HUF -tól
Férfiak! Erőre fel! Ki a legerősebb és a legügyesebb? Mérje össze erejét, bátorságát és ügyességét nálunk!