az oldal tetejére
az előző oldalra

Élmény túrák

Tengerszem gyalogtúra

Jelentkezés Ajándékba adom

  

MIT KÍNÁLUNK?

Egy 3 órás, 4 km-es vezetett gyalogtúrát a Zemplén egyik lélegzetelállító pontjára, amely 2011-ben elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet.

 

MI A TENGERSZEM?

Régen ezen a helyen bányászták a környék gabonaőrlőinek és érczúzóinak malomköveit. A hajdani bányaudvart csapadékvíz töltötte fel és egy lélegzetelállítóan szép tó keletkezett a helyén. A tó a legmélyebb pontja 6,5 méter mély, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víztükör fölé.

A terep elég meredek, de a biztonságról kísérőink és a kiépített korlátok megnyugtatóan gondoskodnak, így érdemes nekivágni hiszen a hajdani bánya pereméről csodálatos látvány nyílik a vízzel kitöltött katlanra. 

A helyszínen információs táblák segítenek értelmezni a hely adottságait. 

 

HOGY ZAJLIK A TÚRA?

Egyeztessen előre időpontot munkatársainkkal. A túra általában a Betyár lovastanyáról indul. Túravezetőnk a Bot-kő sétaerdő és Tokaj hatalmas szőlőültetvényei között vezeti vendégeinket a Tengerszem felé.

Ez egy komoly emelkedőt követően elérjük az erdő alját, ahonnan visszapillantva, káprázatos panoráma tárul a kiránduló elé.

Rövid erdei szakasz után a fák közül felsejlik a  Megyer-hegyi Tengerszem. Itt körbejárjuk a sziklaormokon a kis hegyi tavat, majd megszemléljük az egykori kőfejtők hajlékát. Rövid pihenőt követően indulunk vissza a Betyártanyába.

Visszaérve a lovastanyába elfogyasztjuk jól megérdemelt Üdítőnket és igény szerint újabb kalandokba vághatunk.

 

MIÉRT ÉRDEMES?

Mert túravezetőink töviről hegyire ismerik a környéket és annak veszélyeit. Mert senki sem fog eltévedni, lemaradni és mindent megmutatunk, amit csak látni érdemes. És nem utolsó sorban azért, mert nem csak a látvánnyal fog gazdagodni, hanem sokmindent elmesélünk a környék történetéről, természeti adottságairól, borairól és bármiről amire vendégeink nyitottak. Próbálja ki! Kiránduljon velünk! 

 

 

 

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Szálláshely
MAX 40 fő
3 000 HUF / fő
A Betyártanya panziója, a VándorLó szálló, 5 db 8 fős szobából áll. A szobák mindegyike tartalmaz minikonyhát, külön WC-t, kézmosót és zuhanyzót. Vendégeinket kényelmes emeletes ágyak várják.
Prémium menü
1 200 HUF-tól
Bármilyen programunkon vesz részt vállaljuk az étkezés teljes körű megszervezését. Minőségi ételekkel, borkóstolóval, akár vegetáriánus, fehérjeérzékeny, lisztérzékeny vendégeink részére is.
Lovas wellness
3 NAP
28 000 ft
3 feledhetetlen nap teljes ellátással, szállással és lovaglással. Választható a csomaghoz egy wellness belépő, egy uszoda jegy, vagy egy teljes testmasszázs.
Vágta tanfolyam
3 NAP
45 000 HUF
Vágta tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a vágta jármódot vagy szeretnék azt finomítani egy intenzív bentlakásos hétvégén. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.
Lovastábor
1 HÉT
45 000 HUF
Minden nyáron egyhetes lovastáborokat szervezünk ahol a lovas életre, a lószeretetre vezetjük rá a gyermekeinket és éjszakai programokkal és versengésekkel adunk életre szóló élményt táborozóinknak. Bővebben: www.lovastabor.com
Vadászlovaglás
Közösségi program
9 000 HUF/fő
Szeretettel várjuk vendégeinket 2014 október 24-26.-áig a Zempléni Lovasegyesület szervezésében megrendezendő a 11.-ik Sárospataki Vadászlovaglásra, ahol együtt gyönyörködhetünk a csodálatos Zempléni táj szépségeiben és újra átélhetjük a lovas sport